11/3/2018 – ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ «ΛΙΒΑΔΑ» ΣΤΗΝ ΠΑΡΓΑ.

Την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018,  εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως, Γ΄ των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πάργας, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου πλαισιωμένου από ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά τον Όρθρο έγινε η περιφορά του τιμίου Σταυρού από τους ιερείς εντός του Ιερού Ναού, ενώ προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας έγινε η τελετή της προσκυνήσεως του τιμίου Σταυρού όπου διεμοίρασε άνθη εις τους πιστούς και τους ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Μνημόσυνο υπέρ των ευεργετών του κληροδοτήματος «Λιβαδά». Η ετήσια κλήρωση για την επιχορήγηση εις τις άπορες κορασίδες της πόλεως της Πάργας έγινε παρουσία του προέδρου του κληροδοτήματος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου.

Επ’ ευκαιρία της εορτής ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε εις Πρωτοπρεσβύτερον τον αιδεσιμολογιώτατον  π. Γεώργιον Κιζίρογλου εφημέριον του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πάργας.

image
image
image