ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
        

ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ :Αν είναι ανάγκη εμείς οι μεγάλοι να επανεξετάσουμε τη ζωή μας και να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας, πολύ περισσότερη προσοχή οφείλουμε να επιδείξουμε προς τα παιδιά και τους νέους μας. Έχοντας επιλέξει να εμπιστευθείτε τα παιδιά σας στο Κατηχητικό, επενδύετε στην πνευματική θωράκιση του παιδιού σας, και ασφαλίζετε τον πλέον πολύτιμο θησαυρό που έχετε στα χέρια σας.

Την Κυριακή  16 Οκτωβρίου και ώρα 11π.μ. στις αίθουσες του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας αρχίζουν τα μαθήματα του κατηχητικού σχολείου. Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν αφορούν παιδιά ηλικίας από 5 έως 18 ετών.
Κατηχητές: π. Ελευθέριος Κωνσταντής πρεσβύτερος-Θεολόγος, κ. Ξανθή Πρόιου Θεολόγος    κ. Μαρία Τσίνα Θεολόγος.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ: Η Εκκλησιαστική χορωδία αποτελεί μέσο έκφρασης της ορθόδοξης πίστης. Η εκμάθηση χριστιανικών τραγουδιών πλουτίζει και καλλιεργεί τα ευγενή συναισθήματα των παιδιών καθώς μορφώνει αξίες και ιδανικά στις ψυχές τους. Μέσα από την μουσική τα παιδιά βιώνουν την αγάπη Του Χριστού μας. Τα μαθήματα θα γίνονται στον Ιερό Ναό με πρόγραμμα που θα καθοριστεί  την Κυριακή 16 Οκτωβρίου μετά το τέλος του μαθήματος του Κατηχητικού (12.00μ.).
Διδάσκουσα: κ. Μαγδαληνή Κωτσέα Μουσικός

ΝΕΕΣ  ΔΡΑΣΕΙΣ

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ:Η τέχνη της Βυζαντινής Μουσικής είναι μια σπουδαία ενασχόληση που απαιτεί όμως προσήλωση, μελέτη και συνεχές ενδιαφέρον. Τα μαθήματα θα γίνονται στον Ιερό Ναό κάθε Πέμπτη 7-9 μ.μ. από την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου.
Διδάσκων: κ. Αναστάσιος Δηλαβέρης Πρωτοψάλτης Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας.
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ:Η τέχνη που αναδεικνύει την πνευματική και όχι την υλική υπόσταση του προσώπου. Τέχνη που άντεξε και πλουτίστηκε στους αιώνες συνεχίζοντας μια παράδοση που ξεκινά από την Αρχαία Ελλάδα  περνά στην Αίγυπτο- Σινά και φτάνει ως τις μέρες μας  με τον Φ. Κόντογλου κ.α. Τα μαθήματα θα γίνονται στον Ιερό Ναό κάθε Παρασκευή  6-9 μ.μ. από την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου. (Θα διδαχθεί φορητή εικόνα ¾ προσώπου)
Διδάσκων: κ. Εμμανουήλ Μαραγκάκης Αγιογράφος- Αρχαιολόγος

Για πληροφορίες εγγραφές π. Ελευθέριος Κωνσταντής τηλ. 6973806644
 

image
image
image