19/4/2016 – ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ κ.ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΥ

Την Τρίτη 19 Απριλίου 2016, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς, πραγματοποιήθηκε Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας.

Πριν την έναρξη της συνάξεως επίσκεψη έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος της Εκκλησίας της Σερβίας ο οποίος απεύθυνε και ένα μικρό χαιρετισμό προς τους πατέρες.

Την σύναξη των ιερέων προλόγισε ο Σεβασμιώτατος ΜητροπολίτηςΠαραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας  κ.κ. Τίτος.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ηγουμενίτσης π.Ελευθέριος Κωνσταντής.

Ακολούθησε ενημέρωση των ιερέων για τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της Μητροπόλεως από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο πρωτοπρεσβύτερον π. Βελισσάριον Σάνταν, και διανεμήθηκε το αναστάσιμο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου που  θα αναγνωσθεί σε όλους τους Ιερούς Ναούς το βράδυ της Αναστάσεως.

Η σύναξη ολοκληρώθηκε με σύντομο λόγο και με ευχές του Σεβασμιωτάτου προς τους ιερείς ενόψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας.


17/4/2016 -ΕΤΗΣΙΟΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΝ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ π.ΓΕΡΒΑΣΙΟΥ ΚΑΝΑΤΑ

Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 εις την Ιεράν Μονήν Υπεραγίας Θεοτόκου Παγανιών τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις την οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτος, πλαισιούμενος από ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το ετήσιον Αρχιερατικόν Μνημόσυνον του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής και πρωτοσυγγέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Γεβασίου Κανάτα.

Τη μνήμη του μακαριστού τίμησαν πλήθος πιστών με την παρουσία τους.


3/4/2016 – ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ

Την Κυριακή 3 Απριλίου 2016,  εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως, Γ΄ των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Πούντας στο Καναλάκι Πρεβέζης, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου συνοδευομένου από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά τον Όρθρο έγινε η περιφορά του τιμίου Σταυρού από τους ιερείς εντός του καθολικού της Ιεράς Μονής, ενώ προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας έγινε η τελετή της προσκυνήσεως του τιμίου Σταυρού όπου διεμοίρασε άνθη εις τους πιστούς και τους ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Σελίδα 2 από 2. Συνολικα 7 άρθρα
image
image
image