21/4/2019 - ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ.

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε και εφέτος η θριαμβευτική είσοδος του Κυρίου μας στα Ιεροσόλυμα, σήμερα Κυριακή των Βαϊων 21η Απριλίου 2019,στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς.

Τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου και έλαβαν μέρος κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως παρουσία πλήθους πιστών.


16/4/2019 – ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ.

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2019, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς, πραγματοποιήθηκε Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Ντελής, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμ.Θεοτόκου Γηρομερίου.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τον π. Μεθόδιο Ντελή, μίλησε και ο ίδιος προς τους ιερείς ενοψει της Αγίας και Μεγάλης Εβαδομάδας και της Αναστάσεως του Κυρίου μας με σύντομο Θεολογικό λογο.

Ακολούθησε τέλος η ενημέρωση των ιερέων για τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της Μητροπόλεως από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο πρωτοπρεσβύτερον π. Βελισσάριον Σάνταν, και διανεμήθηκε το αναστάσιμο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου που  θα αναγνωσθεί σε όλους τους Ιερούς Ναούς το βράδυ της Αναστάσεως.

 


12/4/2019 - Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Την Παρασκευή 12 Απριλιου 2019 στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας τελέσθηκε η ακολουθία του Ακαθίστου Υμνου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τιτου,πλαισιούμενος από ιερείς και τον διάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως και με την παρουσία πλήθους πιστων.


7/4/2019- ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΝΑΛΛΑΚΙΟΥ

Την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 στο Καναλλάκι του Δήμου Πάργας έγιναν τα εγκαίνια του Κλειστού Γυμναστηρίου παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση. Ο Αγιασμός των εγκαινίων τελἐσθηκε από τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτον με τη συνοδεία του. Στα εγκαίνια παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ο Δήμαρχος Πάργας και λοιπές αρχές του τόπου.

Ο Σεβασμιώτατος στο χαιρετισμό του συνεχάρη όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν για την υλοποίηση του σπουδαίου έργου, το πόσο σημαντικό είναι για την ενασχόληση των νέων με το αθλητισμό και την περαιτέρω ανάπτυξη της τοπικής περιοχής.

Σελίδα 1 από 2. Συνολικα 5 άρθρα
image
image
image